CDB-IGDB-KAIST JOINT MEETING February 19-20, 2013 RIKEN CDB A7F Seminar Room

Tuesday, February 19 (Day 1)

10:00-10:05 Welcoming Remarks by Masatoshi Takeichi (RIKEN CDB)

10:05-10:10 Opening Remarks by Yongging Zhang (IGDB)

Chair: Shigeo Hayashi (RIKEN CDB)

10:10-10:35 Transitions in the division mode in mammalian neural stem cells; a strategy for brain expansion

Fumio Matsuzaki (RIKEN CDB)

10:35-11:00 Development of mammalian binocular visual system by intercellular transfer of transcription factors

Jin-Woo Kim (KAIST)

11:00-11:30 *Coffee Break (30 min)*

Chair: Erina Kuranaga (RIKEN CDB)

11:30-11:55 Microcephaly Associated Protein WDR62 Regulates Neurogenesis through JNK1 In the Developing Cortex

Zhiheng Xu (IGDB)

11:55-12:20 Two types Notch signalings coordinate the three major epithelial cell types in the airway

Mitsuru Morimoto (RIKEN CDB)

12:20-13:30 *Lunch (70 min)*

Short talk by young scientists

Chair: Erina Kuranaga (RIKEN CDB)

13:30-13:45 Endocytotic sorting and trafficking control epithelial tube geometry in *Drosophila*

Bo Dong (RIKEN CDB)

13:45-14:00 Mesoderm formation of cephalochordates and the evolution of the vertebrates head

Takayuki Onai (RIKEN CDB)

14:00-14:15 CAMSAPs determine microtubule organization pattern in epithelial cells

Nobutoshi Tanaka (RIKEN CDB)

14:15-14:30 Short Break (15 min)

Chair: Takeshi Imai (RIKEN CDB)

14:30-14:55 Aptides-based Biomedical Applications

Sang-Yong Jon (KAIST)

14:55-15:20 Molecular Mechanisms for Retrograde Vesicular Transport

Jia-Jia Liu (IGDB)

15:20-15:45 Gastrulation EMT

Guojun Sheng (RIKEN CDB)

15:45-16:15 *Coffee Break (30 min)*

Chair: Carina Hanashima (RIKEN CDB)

 $16:15\text{-}16:40 \ \textbf{Regulation of Wg signaling and apoptosis by a novel metalloprotease}$

Kyung-Ok Cho (KAIST)

16:40-17:05 BLOC-1 in regulating lysosomal trafficking and organellar

development

Wei Li (IGDB)

 $17:05\text{-}17:30\ \textbf{Identification of a novel cellular origin of the enteric nervous system}$

Hideki Enomoto (RIKEN CDB)

18:00 Banquet at CDB Salon

Wednesday, February 20 (Day 2)

Chair: Takashi Nishimura (RIKEN CDB)

10:00-10:25 Role of Kinesin-II in *Drosophila* Wnt signaling

Kwang-Wook Choi (KAIST)

10:25-10:50 The coordination of fat storage and cell growth in *Drosophila*

Xun Huang (IGDB)

10:50-11:15 Mechanotransudction at adherens junctions and tissue morphogenesis

Shigenobu Yonemura (RIKEN CDB)

11:15-11:45 *Coffee Break (30 min)*

Chair: Hironobu Fujiwara

11:45-12:10 When SAGA meets proteasome

Dae-Youp Lee (KAIST)

12:10-12:35 Lipid metabolism, signal transduction and synapse development

Yongging Zhang (IGDB)

12:35-12:40 Closing Remarks by Kwang-Wook Choi (KAIST)

12:40-13:30 *Lunch (50 min)*

13:30-14:30 *CDB Tour (Optional)*

Contact: CDB Meeting Office E-mail: cdb-mtg@cdb.riken.jp]